Любопитни факти от света на лазерната епилация - 2

31 / Май / 2021

Въпреки нашумялата в последно време Лазерна епилация, с нея са свързани някои любопитни факти и митове.

На първо място, много хора я считат за скъпо удоволствие. Но, това е само привидно. Ако изчислим годините, в които сме купували самобръсначки или процедурите за кола маска, а накрая космите са пак там, то резултатите от Лазерната епилация са забележителни и в крайна сметка, много на сметка.

Лазерната епилация, не е панацея за всички хора. Трябва да се вземе в предвид, че различните салони, ползват различни видове лазери. И всеки един от тях, си има своите ограничения. Само в по-големите салони, разполагат с различни видове,където специалистите могат да определят , какъв лазер ще е най-подходящ за вашата кожа и тип косъм. За да се получи максимално добър резултат.
Някой хора вярват,че Лазерната епилация, не е подходяща за хора с бенки и папиломи. Това не е съвсем така...Всъщност, не трябва да се третира с лазера, директно самата бенка или папилом. Но,много близко до него, не е проблем да се извършват процедурите. 

Заблуждаваща е мисълта, че с лазерната епилация, растежът на косми ще изчезне завинаги. Всъщност, лазерът не влияе по никакъв начин на хормоналната система на човека. Той действа изключително върху  фоликулите на косъма. Ефектът от хода на процедурите може да продължи до 6-8 години. Тогава косата ще започне да расте отново малко по малко. Но, вече ще израсте като лек пух. За да се поддържа ефектът, експертите съветват да се извършва процедура по поддръжка на всеки шест месеца или година.
Лазерната епилация, не може да се извършва по всяко време, когато си поискате. Тези процедури се правят, в момент на израстване на косъма, което ги прави бавни във времето. 

Добре е да се знае:
По принцип лечението работи по-добре за хора със светла кожа и тъмна коса, отколкото за тези със светла кожа и светла коса или тъмна кожа и тъмна коса. Колкото по-голям е цветовият контраст между цвета на кожата и косата, толкова по-добре лазерът може да работи.

Силно препоръчително също така е, да започнете лечението през зимата. Тъй като през лятото кожата е много по-изложена на слънчева светлина и би могла да реагира по-чувствително. Изборът на студиото за красота, също е особено важен. Тъй като, неправилната лазерна епилация често води до изгаряния и белези. Подробната консултация е най-важното нещо преди започване на сесиите!


Лазерната епилация обезкосмяване