Любопитни факти от света на лазерната епилация - 1

20 / Май / 2021

Премахването на излишното окосмяване не е нещо ново и модерно. То датира от хилядолетия и има дълга история. Древните култури също са считали гладката и мека кожа за синоним на красота и сексапил.

Още древните египтяни са много добре запознати с обезкосмяването. Нежната и гладка кожа е била признак за красота и младост в Египет по времето на фараоните. Те използвали кремове и восъчни емулсии с лепкава консистенция, изработени от мед и зехтин, за да се борят с досадните косми. Папируси, датиращи оттогава, изобразяват приготвянето на тези продукти.
На по-късен етап в човешката История, древните гърци също са считали обезкосмяването, като идеал за красота. Това доказват скулптури на голи тела. Гърците вярвали, че жените с космати тела са грозни и нецивилизовани, затова и дамите от висшата класа задължително обезкосмявали телата си. 

Премахването на космите по нежеланите места, с пинцета и вид кола маска, се среща за първи път като идея, в Древен Рим. По времето на Римската Империя.
Но най-голям тласък на съвременното обезкосмяване, дава изобретяването на бикините през 60-те години на ХХ век. По същото време, дрехите показващи повече плът, също допринасят за засиления интерес към тези процедури. 

Към днешна дата, това не е привилегия само за дамите. Много мъже, също считат чистото от косми тяло, за по-привлекателно и секси. Затова, 
в козметичните салони, виждаме все повече мъже.

Техническата революция от края на 20 век и началото на 21-ви, не подмина и епилацията. Сега, всеки има голям и широк спектър от процедури по обезкосмяване. В това число и най-новото откритие- Лазерната епилация.
Лазерът намира все по-широко приложение в лечебната козметология. С негова помощ се решават немалко проблеми с външността, които доскоро са изглеждали нерешими. За първи път, се появява надежда и възможност, да спрем растежа на космите, включително да се отървем от тях завинаги. За разлика от другите видове пилинги - няма лющене, изгаряне, зачервяване, възпаления. Могат да се третират, само отделни участъци. Ефективно изравнява белези и рани след травма. Дали ще чувствате болка?! Отговорът се крие в професионалното оборудване и практиката на специалиста.
Въпреки нашумялата в последно време Лазерна епилация, с нея са свързани някои любопитни факти и митове.

Продължението тук>>


Лазерна епилация Премахването на космите