Естетична Медицина

07 / Юни / 2021

Всички ние наблюдаваме известните хора, които виждаме по телевизията и забелязваме грижата която те полагат за своя външен вид, за да продължават да изглеждат добре и да ни радват с естетичната си визия. Не е тайна, че тази грижа включва много процедури и поддръжка, като лифтинг и стягане на кожата на лицето и тялото, заличаване на различни белези по кожата, заличаване на стрии, лазерно обезкосмяване, имплантиране на мигли и вежди, мизотерапия, микроиглена терапия и много други. Именно този вид терапия или медицина наричаме естетична медицина. Този нов клон, както вече споменато, не включва само хирургия, а и много други специалности като ендокринология, дерматология, спортна медицина и други.

От край време, хората се борят с природата на стареенето, така като тя води със себе си много нежелани симптоми върху тялото и здравето, и респективно също може да ни затормози психически. Поради тази причина естетичната медицина се развива като наука и все повече нови хоризонти и терапии биват предложени за хората, които искат да задържат живеца на младостта, както върху тялото си така и в своя дух. 

Естетичната медицина предлага решения на много проблеми на модерния човек. Така като разбиранията за красота се изменят, този нов клон на медицината се старае да покрие всички очаквания на клиентите си. Важно е да не забравяме, че всъщност красотата идва от вътре. Това означава, че ако един човек е щастлив и живее в хармония със себе си, независимо възрастта си, той ще изглежда по-привлекателен от човек живеещ в стрес или дисбаланс. Но, на всеки се случва да има нещо по себе си, което да не харесва и това да го изкарва извън удовлетвореността му, и в такива моменти, за да запазим вътрешната радост, можем да изберем специфичната процедура предложена ни от естетичната медицина. Но, ние ви съветваме тези решения да бъдат взимани лично от вас, спрямо вашите идеали и разбирания за красота. 

Естетичната медицина ни помага да се чувстваме добре и красиви независимо от нашата възраст, а освен физическото удовлетворение, този константно обогатяващ се сектор от медицината, ни дарява и с вътрешно спокойствие и равновесие. Когато всичко е с мярка, това води само до здраве.


Естетичната медицина